Ziito planter skov

Idéen att plantera träd blev första gången föreslagen av Simon, den yngste brodern i företaget. Idéen var att vi jämsides med introduktionen av återvunnet trä i vår produktion, skulle även plantera träd. På det sättet kunde vi gå från att förbruka trä, till att först bli neutrala i vårt förbruk – och i slutänden skapa mer skog.

 

Det tog inte många sekunder före vi andra två bröder hakade på idéen. För vi tyckte idéen verkligen var god. Idéen om att man som företagsägare tar ett ansvar och visar en riktning.

 

Att plantera träd har självklart ett ekonomiskt pris. Och vi kunde spara en hel del pengar genom att droppa idéen och fokusera fullt ut på förtjänst i stället. Men som tur är, vi tre bröder är helt eniga om att den typ av företag vill vi inte vara. Vi vill vara med och göra en skillnad, både med vår trädplantering, men även i vårt dagliga arbete med bärkraft. Vi känner att man som företagsägare har ett ansvar och det ansvar är vi redo att ta.

 

Därför har vi det senaste året planterat ett träd för varje order vi har fått. Det har blivit till många träd med tiden och vi förväntar att kunna plantera MÅNGA fler i framtiden.

 

Träden planteras genom organisationen Growingtress.dk, som står för plantering i danska folkskogar. Alla skogar är offentligt tillgängliga, vilket gör att både du och jag kan få nytta av dessa nyplanterade skogar. 

 

Genom att plantera mer skog, säkrar vi rent grundvatten och större biodiversitet, element som är oerhört viktiga både nu, men i allra högsta grad även i framtiden. Vi ser det som en gåva vi ger vidare till våra barn.

 

Genom att köpa en produkt på Ziito.se stödjer du danska folkskogar. Det är både vi och naturen dig evigt tacksamma för!

 

Om du själv vill donera pengar till Growningtree.dk, är det möjligt att göra det här

Vi ger givetvis gärna själva också en hjälpande hand när det skall planteras träd. Nedan syns Jonas, vår grundare, och hans två pojkar i gång med att plantera ny skog.