Klädställningsguide – de 25 viktigaste klädställningarna till hall och sovrum (2019)

Klädställningsguide – de 25 viktigaste klädställningarna till hall och sovrum (2019)

Här finns 25 förslag på klädhängare för din hall eller sovrummet.

Jag kollar kläder rack ut varje dag för att få inspiration till vår egen design.

Här kommer 25 förslag på olika klädhängare till din hall eller ditt sovrum.

 

Jag kollar klädhängare varje dag för att få inspiration till vår egen design.

 

Här kommer jag att dela med mig av de mest relevanta klädställningarna för 2019.

 

Klädhängare har blivit en fast inventarie i det moderna hemmet där de antingen kompletterar garderoben eller fungerar som en garderob i sig.

 

Det finns en mängd olika klädställningar i alla möjliga former och färger eftersom många designers under de senaste åren har experimenterat på detta område. Klädställningarna kommer också med många olika funktioner.

 

Mitt arbete har därför krävt hård sortering.

 

Jag har delat upp klädställningarna i två kategorier: de som monteras på väggen eller de som står på golvet.

 

Nu börjar vi!

 

Klädställningar på väggen

 

Väggstativ kommer i många former.

 

Jag kommer nedan att visa några av de klädställ som monteras på vägg (och i taket) som jag tycker är relevanta att kolla in.

 

Jag har försökt få till en så stor mångfald av hyllor som möjligt för att visa ett urval av alla de varianter som finns.

 

©Andersen Furniture

Andersen

Garderobstativ till entrén

 

Klädstativet från Andersen Möbler står enkelt och elegant mot väggen. Stativet består av massivt trä, vilket ger ett väsentligt djup. Det är vackert och minimalistiskt och ger värme till det moderna hemmet.

 

Klädesplagg eller rockar kan hängas upp på krokar, vilket gör att klädstället oftare kommer att användas i en hall än i ett sovrum. Stativet är bäst lämpat för kappor, väskor och hattar.

 

Stativet kan även användas som fristående om man köper till två ställningar och monteringsbeslag. Då kan det passa in i sovrummet.

 

 

©Woud

 

woud

Modulväggställ

 

Det här klädstället är tillverkat helt av trä och har inget lim, vilket innebär att det inte innehåller någon formaldehyd. Alla delar är inklämda och sitter i spänn mot varandra.

 

Stativet är lutat mot väggen och de eleganta och exakta dimensionerna gör att det är stabilt.

 

Det är perfekt för både hall och sovrum eftersom det ger möjlighet att förvara kläder både på klädstången och hyllan.

 

©Annaleena 

Annaleena

En skulptur i taket

 

Anna Leena har utformat åtskilliga hängare av rundstål. Designerna kommer i olika former, men den här varianten är hennes mest skulpturala och intressanta.

 

Konstruktionen gör det möjligt att visa upp unika klädesplagg. Man kan hänga upp den finaste klänningen, pälsen eller kappan.

 

Hängaren fästs upp med krok i taket.

 

©Cascando

Cascando

Minimalistisk klädhängare

 

Cascando har utformat detta enkla klädstativ, som med en simpel konstruktion gör det möjligt att hänga kläder.

 

Det är bäst lämpat för sovrummet, eftersom det i första hand är till för att hänga kläder på.

 

Wall 2

Wall 2

Elegant förvaring

 

Om du vill kunna hänga hela din garderob på ett enda klädställ, leta efter ett som verkligen utnyttjar kvadratmetrarna. Det här stativet ger dig två hyllor, golvyta och tre stänger för galgar. Stativet kan fås i upp till 2 m brett, så det bör finnas utrymme för en hel garderob.

 

Man kan hänga långa plagg som klänningar och kappor på stången som går in i väggen.

 

Du kan skapa din egen walk-in closet vid köp av två eller flera av dessa exemplar. Designen kommer från en serie där man kan byta ut de olika enheterna så att klädstället passar för det som ska förvaras.

 

©TongTong

Tongtong

Skulpturala linjer

 

Det är populärt att ha ett skulpturalt element i varje rum. Tongtong har skapat detta unika klädställ, som med sina geometriska linjer leker med rummets dimensioner.

 

Samtidigt är väggstativet utformat för att skapa extra mycket utrymme på golvet för skor eller handväskor.

 

TongTong

Här kommer ytterligare ett exempel på TongTongs design. Det här stativet använder också geometri för att skapa en skulptural look.

Klädställ på golv

 

 

©Nichba Design

Nichba Design

Nytänkande förvaring

 

Nichba Design har försökt att ompröva det klassiska klädstället genom att använda sig av magnetiska galgar som fästs på undersidan av garderobsstativets hyllplan. Detta låter dig hänga dina jackor och kappor på ett elegant vis.

 

Det finns en lägre hylla där man kan lägga sina väskor, hattar och halsdukar. På samma hyllplan finns också en fördjupning där man enkelt kan förvara sin plånbok, nycklar eller mobiltelefon så att de är lättillgängliga när man ska ut genom dörren.

 

©Kristina Dam

Kristina Dam

Stilrent klädställ

 

Det här klädstället är skapat i en kubisk form som fokuserar på att ge förvaring på ett enkelt och minimalistiskt sätt.

 

Det kan användas både i hallen och i sovrummet, eftersom det erbjuder många olika möjligheter att förvara båda skor, kläder, kappor och väskor.

 

Den grova designen passar in i åtskilliga hem med olika stil eftersom det kan fungera både som en kontrast till mjuka träformer och parallellt med ett mer industriellt utformat hem.

 

©Ziito

Ziito Double Shelf

Perfekt ram för förvaring

 

Med den här designen skapar stålets rundning och hyllans geometri en perfekt miljö r att förvara kläder och skor.

 

Klädstativet ger mycket förvaringsutrymme utan att det tar upp stor plats i hemmet. De två hyllorna ger gott om utrymme för att förvara skor, hattar och väskor. Dessutom kommer stativet i längder upp till 1,5 m, vilket ger goda möjligheter för förvaring av kläder.

 

Det är en konstruktion där allt överflödigt skalats av för att fokusera på att optimera förvaring och ge en minimalistisk design.

 

©MatthieuGirel

Matthieu Girel

Diametrala linjer

 

Det här klädstället ger möjlighet att hänga rockar samtidigt som det finns två hyllor där man kan visa upp väskor och skor. Designen kommer i serier, där det är möjligt att kombinera olika element.

 

De runda formerna på hyllorna och diametrala klädstängerna ger stativet ett kraftfullt uttryck.

 

©AytmAngui

Aytm Angui

Minimalistiskt klädställ

 

Den här designen är perfekt för hallen, där det vackert och elegant kan visa upp sig. De runda stängerna, hyllan och krokarna högst upp på stativet ger stor möjlighet till förvaring. Det finns plats för flera rockar, väskan och nycklarna på detta eleganta klädställ.

 

De skulpturala linjerna förekommer i hela serien från AYTM och det finns även en spegel som passar till klädstället.

 

©RameiKeum

 

Ramei Keum

Klädbetjänt

 

Den sydkoreanska designern Ramei Keum har designat en klädhängare, där de två ändarna på stativet är utformade som en klädbetjänt.

 

Detta koncept ger ett elegant klädställ med både plats för att hänga kläder och ställa skor. Stativet är tillverkat av attraktiva rör i rostfritt stål.

 

 

©MeikeLanger

 

Meike Langer

Flexibelt alternativ

 

Den tyska designern Meike Langer har skapat det här klädstället som är ett flexibelt alternativ till traditionella klädhängare.

 

Träramen som är ansluten till själva klädhängaren gör att stativet får balans och det ger även hela designen ett unikt uttryck. Langer har skapat en elegant design, där både material och form är väl genomtänkt.

 

Konstruktionen lämpar sig för rymliga sovrum.

 

©Nordal

Nordals

Gracilt klädställ

 

Nordal har skapat en snygg klädhängare som lämpar sig bra för hallmiljöer med sin skohylla och sina klädkrokar.

 

Klädställets design som är gracil och lågmäld, gör att det kan passa in i de flesta hem. Det kommer att se vackert ut i den stora entrén men väcker heller inte för mycket uppmärksamhet i en liten hall.

 

Klädstället har en hylla med plats för lådor, skor eller väskor. Krokarna (6st) ger bra utrymme för att hänga jackor och kappor.

 

©MathildeBretillot

Mathilde Bretillot

Gymnastiska stänger

 

Bretillot har designat denna serie av lekfulla klädställningar, som sänder tankarna till sportredskap.

 

Klädställen kan kombineras för att åstadkomma unika färgkombinationer i ditt hem. De kan på så vis skapa skulpturala rum i den moderna inredningen.

 

Designen lyckas frambringa ett nytt uttryck, men bibehåller samtidigt funktionen.

Ziito Swing Double

Nordisk stil

 

Det här klädstället utnyttjar höjden optimalt med sin långa hänglängd. Det ger bra utrymme för att hänga långa klädesplagg såsom klänningar, halsdukar och rockar.

 

Hyllorna ger plats för alla accessoarer, såsom handväskor, smycken, halsdukar och skor som annars ofta ligger utspridda.

 

Allt som allt en solid och hållbar design för den som älskar den skandinaviska stilen.

 

 

©FriendsandFounders

Friends and Founders

Central skulptur i hemmet

 

Älskar du art deco? Älskar du nordisk minimalism? Älskar du skulptural inredning?

 

Om svaret är ja, ja, ja! så är Friends and Founders klädställ något för dig och säkert också för ditt perfekt designade hem. Design har närmat sig konst de senaste åren och det är detta klädställ ett bra exempel på med sina geometriska former och uträkningar av vikt och skalor. Allt detta gör att klädstället kommer att bli centralt i det rum där det placeras, oavsett om det är i sovrummet eller i hallen.

 

©ErikOlovssonandKyuhyungCho

Erik Olovsson och Kyuhyung Cho

Böljande elegans

 

Form och material har varit den centrala delen av Erik Olovssons och Kyuhyung Cho´s samarbete; Sine Collection. De tunna och lätta metallramarna är förankrade i marmorbaser som kan färgkodas för att skapa variabla uttryck och kontrast i designen. Ja det är design vi pratar om och inte en skulptur.

 

Klädstället är konstruerat för att förvara kläder, bälten, jackor och tillbehör och passar in i både det moderna sovrummet och i hallen.

 

 

 

Okänt

Japansk inspiration

 

Jag vet inte vem som har utformat det här klädstället eller detta assemblage av konst. Alla delarna är perfekt organiserade och presenterar en mängd olika plattformar och tjocklekar samt både industriellt och organiskt material. Allt detta skapar en elegant sammansättning som kommer att vara mycket vackert i det ultraminimalistiska hemmet.

 

Om du vet vem som har skapat det, hör gärna av dig till oss!

 

©AsplundTatil

 

Asplund Tati

Klädhängare i marmor

 

Tatis klädställ definierar verkligen alla tankar om dåtidens vanligt möblerande. Det är uppbyggt av en elegant smal metallram och en bas av vit marmor eller svart granit.

 

Klädstället består av en hylla för skor, rundade sidor och en kvadratisk klädstång. Detaljerna är elegant sammansatta vilket ger ett stillsamt utseende som kan passa bra in i större utrymmen där det kommer till sin rätt.

 

©SimoneSimonelli

Simone Simonelli

Kombigarderoben

 

Den här designen är från en serie som kallas Maisonnette, som är avsedd för små bostäder. Alla varianter har en dubbelfunktion; ett litet bord kan vändas upp och ned och används som en bricka, en vagn är också ett sidobord och den högsta delen är en bokhylla och en garderob i ett.

 

©Nendo

Nendo

En rymlig steckteckning

 

Detta klädställ från Japans kanske största designer Nendo är skapad av tunna svarta linjer och presenterades vid Saatchi Gallery och Phillips de Pury. Man kan nästan föreställa sig den enkla streckteckning som föregick denna design.

 

De smäckra linjerna bildar en vacker ram att hänga utvalda klädesplagg på; såsom designklänningar, jackor eller kostymer.

 

 

©MallingLiving

Malling Living

Stram komposition

 

Två fyrkanter skapar ramen till detta stilfulla klädställ som kommer i pulverlackat stål.

 

Den strama kompositionen ger klädstället styrka och kommer garanterat att hålla länge. Designen ger utrymme till att ställa skor inne i bottenramen.

 

Klädhängare från Malling Living kan med sin elegans användas både i hallen och i sovrummet.

 

©Nendo

 

Nendo

Här är ännu ett klädställ från den hyperaktiva designern Nendo, som har skapat en serie av mönster, som kallas Splinter, med flera komponenter i trä. En av varianterna från Splinterserien är detta klädställ, som ger en känsla av att det är på väg att spricka på ena sidan.

 

Klädstället är smakfullt uppbyggt av en cirkel, en trekant och en fyrkant, vilket ger det ett lekfullt och samtidigt elegant uttryck.


GUIDE FÖR KÖPANDE AV VERKTYG, BOSTÄDER SYSTEM ELLER ÖPPNA GARDEROBE (2018)
GUIDE FÖR KÖPANDE AV VERKTYG, BOSTÄDER SYSTEM ELLER ÖPPNA GARDEROBE (2018)

Hur du bäst anpassa din butik?
Hur du bäst anpassa din butik?

8 BÄSTA RÅDETS FÖR MEDDELANDEPLANERING (2018)
8 BÄSTA RÅDETS FÖR MEDDELANDEPLANERING (2018)